
دریل مگنت که به آن دریل مغناطیسی نیز میگویند یک ماشین سوراخکاری قابل حمل است که مجهز به پایه نگهدارنده با خاصیت مغناطیسی (آهنربا الکترونیکی) است و برای ایجاد سوراخ در فلز استفاده میشود.
دریل مگنت دستگاهی مجهز به ابزار برش و آهنربا است و برای سوراخکاری در فلزات مورد استفاده قرار میگیرد. دریل مگنتی به یک ابزار برش که به آن مته گردبر نیز میگویند مجهز میشود. این مته گردبر از داخل توخالی است اما روی سطح آن و روی دندانهها دارای لبههای تیز برش است.
دریل مگنت را ماشین سوراخکاری مغناطیسی، دریل مغناطیسی یا پایه دریل مگنتی نیز مینامند. دریل مگنت همچنین میتواند عملیاتی مانند دندانه دار کردن (قلاویز زنی)، دریل کاری با مته، برقو زنی و خزینه زنی را انجام دهد. یک دریل مگنتی دارای قابلیت حمل آسان (پرتابل) است و سوراخهایی را به کمک مته گردبر در فلز ایجاد میکند.
تفاوت بین یک دریل معمولی و دریل مگنتی:
تفاوت اصلی بین دریل معمولی و دریل مگنتی گردبر انعطاف پذیر بودن و قابل حمل بودن دریل مگنتی در مقایسه با دریل معمولی است. دریل مگنت را میتوان به آسانی از یک مکان به مکان دیگر منتقل کرد، و همچنین میتوان آن را بهصورت افقی، عمودی و وارونه در جهتهای مختلف ثابت کرد(به کمک مگنت الکترو مغناطیسی ثابت می شود). دریلهای دیگر هرگز چنین انعطاف پذیری در کار ندارند. در مکانهایی که دسترسی راحت برای اجرای عملیات وجود ندارد، استفاده از دریل مگنت یک روش کارآمد است.
تفاوت دیگر این است که دریل مگنت تنها محیط دایرهی سوراخ را میبرد و همین باعث میشود که عملیات سوراخکاری با سرعت بیشتری انجام شود، مواد کمتری برش داده میشود و ضایعات کمتری نیز تولید میشود. به همین دلیل است که در شرایط عادی دریل مگنت گردبر سه تا چهار برابر سریعتر از ماشینهای سوراخکاری سنتی است.

انواع دریل مگنتی
تشریح دریل مگنت:
دریل مگنت قابل حمل یک ماشین با فناوری جدید و جایگزینی سریعتر برای ماشین آلات سوراخکاری فلزات است که از فناوری قدیمی استفاده میکنند، مانند دریل رادیال، دریل چرخدندهای، دریل با بازوی شعاعی و غیره. یک دریل مگنتی قابل حمل با مته گردبر سوراخهایی با قطر بیش از ۱۲ میلی متر ایجاد میکند. برای سوراخهای زیر ۱۲ میلی متر، میتوان از مته مار پیچشی به همراه سه نظام استفاده کرد.
مته های گردبر که در این ماشینها مورد استفاده قرار میگیرند معمولاً از فولادهای سرعت بالا HSS و نوک کارباید تنگستن TCT تولید میشوند. بسته به ماهیت فلزی که باید سوراخ شود و قطر سوراخ، کاربر تصمیم میگیرد از مته گردبر HSS یا TCT استفاده کند.
در صورت استفاده از مته های گردبر برای فولاد معمولی، فولاد ضد زنگ و غیره، دقت یک دریل مگنت از ۰.۰۰۵ میلیمتر تا ۰.۰۰۱ میلیمتر خواهد بود.
دریل مگنتی قابل حمل با توجه به کاربری و هدف مورد نیاز دستگاه در اندازهها، اشکال، طرحها و مجهز به تجهیزات مختلف موجود است. این ترکیبی از قابلیت انعطاف پذیری یک دریل با یک پایه الکترومغناطیسی قوی است که باعث میشود بتواند به سطح فولاد کربنی (فلز آهن) بچسبد. دریل مغناطیسی این قابلیت را دارد تا در هر سه حالت عمودی،افقی و وارونه سوراخکاری را انجام دهد.
طراحی یک دریل مگنت:
دریل مگنت متشکل از چهار قسمت اصلی شامل پایه مغناطیسی، پایه دریل، موتور و میل محور (شفت مته گیر) است.
پایه مغناطیسی
پایه یک دریل مگنتی مجهز به یک آهنربای الکتریکی قدرتمند است تا بتوان بهراحتی دریل و قطعه کار را به یکدیگر بچسباند. هنگامی که پایه مغناطیسی استفاده شود دستگاه با نهایت قدرت بر روی قطعه کار قفل میشود. پایه دستگاه را بر روی قطعه کار فلزی ثابت شده و این به اپراتور کمک میکند تا در برابر قطعه کار یک موقعیت ثابت داشته باشد.
آهنربای الکتریکی نقش مهمی در دریل مگنتی دارد، زیرا به ثبات دستگاه کمک میکند، اجازه نمیدهد دستگاه در حین سوراخکاری قلاب کند، و این امکان را میدهد که دستگاه بهصورت وارونه، افقی یا عمودی کار کند.
بهطور کلی، از یک دریل مگنت بهطور مستقیم بر روی قطعه کارهای آهنی استفاده میشود، اما در عین حال با کمک دستگاههای بست، میتوان از آن برای قطعه کارهای غیر آهنی مانند فولاد ضد زنگ stainless steel و حتی لوله و ریل قطار نیز استفاده کرد.
پایه دریل
پایه دریل بدنه اصلیِ دریل مگنتی است که سوئیچهای الکتریکی موتور و آهنربا روی آن سوار میشوند. همچنین نشانگر آهنربا و PCB ها نیز روی پایه دریل نصب میشوند. بدنه دریل مگنت موتور و پایه مغناطیسی را نگه میدارد. دسته نگه دارندهی قطعه کار نیز به بدنه متصل است. بدنه دریل مگنت به موتور اجازه میدهد تا در جهت عمودی روی قطعه کار حرکت کند. بدنه دریل مگنت همچنین نقش یک دستگیره را دارد که به کمک آن میتوان دستگاه را از یک مکان به مکان دیگر منتقل کند. بهطور کلی بدنهی دریل مگنت از جنس آلومینیوم است.
موتور
موتور بخش اصلی یک دستگاه دریل مگنت است. موتور از نوع DC است. توان خروجی موتور بسته به توان مورد نیاز برای سوراخکاری از ۸۰۰ وات تا ۲۳۰۰ وات متغیر است. برای ایجاد سوراخ با قطر بزرگتر به موتور قدرتمندتری نیاز است. موتور مورد استفاده برای ماشین آلات سوراخکاری دارای گزینه چرخش در جهت و خلاف جهت عقربه ساعت است. معمولاً، بخش الکترونیکی دستگاه برای کنترل سرعت و گشتاور روی خود موتور قرار دارند.
میل محور
در ماشینهای سوراخکاری میل محور با عنوان محور دوار یا سه نظام نیز شناخته میشود. میل محور نوعی گیره است که برای اتصال مته دریل استفاده میشود. در دریلهای مگنت دو نوع سه نظام وجود دارد یکی با میل محور صنعتی (تنظیم دستی) و دیگری سه نظام با تعویض سریع. سه نظامهای تعویض سریع برای اتصال مته دریل گزینهای آسان و سریع هستند زیرا نیازی به بستن پیچ و فک بهصورت دستی ندارند. میل محور یا سه نظام دارای انواع مختلفی نگهدارنده اسپیندل (مخروطی ماشین) مانند مخروطی مورس MT2 ، MT3 و MT4 است. سه نظام اجازه میدهد تا انواع مختلفی از مته ها دریل داخل آن فیکس شوند.
کاربرد دریل مگنت:
دریل مگنت در درجه اول برای کاربران در زمینه ساخت و ساز و صنایع مهندسی سنگین در نظر گرفته شده است. این ماشین آلات برای استفاده هم در محل پروژه و هم در کارگاهها ایده آل هستند. دریل مگنت نه تنها برای سوراخکاری با مته دریل مورد استفاده قرار میگیرد بلکه برای سوراخکاری با مته ته کونیک توپرپیچشی، دندانه دار کردن (قلاویز زنی)، برقوزنی و خزینه زنی نیز گزینهی ایده آلی است. زمانی که سوراخکاری برای سوراخهایی با قطر بیش از ۱۲ میلیمتر انجام میشود باید به مته دریل توجه ویژهای داشت.
طیف گستردهای از دریلهای مگنت قابل حمل برای ایجاد سوراخ، تعمیر یا ساخت فولاد سازهای وجود دارد. این ماشین آلات سبک و جدید همچنین میتوانند در فروشگاههای تولیدی یا ساختمانی مورد استفاده قرار گیرند. دریل مگنت باقابلیت تنظیم در هر دو حالت افقی و عمودی، همچنین باقدرت پنوماتیک یا هیدرولیکی برای استفاده در زیر آب / مکانهای خطرناک در دسترس هستند.
مکانیزم و نحوه عملکرد دریل مگنت
دریل مگنت همانند یک ماشین سوراخکاری معمولی کار میکند، اما مزیت آن این است که میتوان سوراخکاری با مته گردبر را به محل پروژه و قطعه کار برد. این مزیت باعث میشود دریل مگنت قابل حمل و کارآمد باشد.
مکانیسم موتور دریل مگنت مشابه موتور DC است که امکان کنترل سرعت و گشتاور آن وجود دارد. کار یک دریل مگنت بسیار ساده و آسان است و در ادامه توضیح داده میشود:
دریل مگنت را روی قطعه کار قرار دهید تا سوراخ شود.
با توجه به قطر و عمق مورد نظر مته دریل مطلوب (تیغهی گردبر) را به همراه یک هولدر(نگهدارنده) به دستگاه وصل کنید.
دریل مگنت را در محلی که قرار است سوراخ ایجاد شود قرار دهید.
بهگونهای تنظیم کنید که مرکز سوراخ به دست آید.
دستگاه دریل مگنت را به منبع تغذیه وصل کنید (بسته به مدل ۲۳۰ ولت یا ۱۱۰ ولت).
دنده سرعت دستگاه را طبق سرعت برش تنظیم کنید.
کلید مگنت را روشن کنید
موتور را روشن کنید.
شیر روغن کاری را روشن کنید.
جهت دستگاه را روی قطعه کار به سمت پایین قرار دهید تا عملیات دریل انجام شود. این کار باعث ایجاد یک سوراخ در قطعه کار میشود.
برش دایرهای را بهصورت کامل از قطعه کار عبور دهید و سپس یک جهت معکوس بدهید و موتور را به موقعیت اولیه برسانید.
یک هستهی فلزی از قطعه کار خارج شده و یک سوراخ کامل در قطعه کار ایجاد خواهد شد.
انواع دریل مگنت :
انواع دریلهای مگنت با استفاده از طیف گستردهای از ابزارهای برش مانند تیغه گرد بر (مته دریل)، متههای پیچشی، ابزارهای برقوزنی، خزینه زنی و دندانه زنی وجود دارد. دریلهای مگنت ماشینهای بسیار متنوعی هستند که میتوانند سوراخهایی تا قطر ۱۳۰ میلی متر را در فولاد ایجاد کنند. قدرتمندترین دستگاه سوراخکاری باقابلیت سوراخکاری تا قطر ۱۳۰ میلی متر به نام MAB 1300 توسط شرکت BDS Machine آلمان ساخته شده است. این قدرتمندترین دستگاه دریل مگنت در جهان است که اکنون با امکان قرار گیری خودکار قطعه کار با عنوان مدل MAB 1300 V نیز موجود است.
انواع مختلفی از مدلهای دریلهای مگنت بسته به نوع کاربرد، اندازه، نوع قطعه کار، عملکرد و … وجود دارد. برخی از انواع معروف دریلهای مگنت به شرح زیر است.
دریل مگنت سبک :
دریل مگنت سبک یکی از انواع بسیار کاربردی دریلهای مگنت است زیرا به دلیل وزن سبک آن امکان جابهجایی راحت آن وجود دارد. دریل مگنت سبک به دلیل وزن کم بهراحتی روی اسکلت ساختمان، سازه های فلزی، تیر برق، برج متحرک، دکل مخابرات، پلها و غیره قابل استفاده است.
دریل مگنت اتوماتیک و نیمه اتوماتیک :
دریل مگنت اتوماتیک و نیمه اتوماتیک این روزها بسیار کاربردی هستند. این دستگاهها بهصرفه جویی در وقت و انرژی و در نتیجه تولید بیشتر کمک میکنند.
دریل مگنت پنوماتیک :
دستگاههای سوراخکاری پنوماتیکی در مواردی که خطر آتش سوزی در اثر برق گرفتگی وجود دارد، مورد استفاده قرار میگیرند. استفاده از این مدل برای ایمنی بیشتر آن بسیار کاربردی است. موتور توسط قدرت پنوماتیک کار میکند و بخش مغناطیسی دستگاه بهجای آهنربای الکتریکی یک آهنربای دائمی است.
دستگاههای دریل با هسته ریلی :
دستگاههای دریل با هسته ریلی بهترین گزینه برای سوراخکاری در مسیرهای ریلی هستند. این ماشینها بهجای آهنربا مجهز به دستگاههای مخصوصی برای بستن و فیکس کردن هستند تا در مسیر ثابت شوند.
دریل مگنت هیدرولیکی :
دریل مگنت هیدرولیک کمی متفاوت از مدلهای برقی و پنوماتیکی است و معمولاً در پروژههای زیر آب استفاده میشود. در آنها «سیستم حلقه بسته» به کار رفته است که از ورود آب به محفظه موتور جلوگیری میکند. دریل مگنت هیدرولیکی گرانترین نوع دریلهای مگنتی هستند.
دریل مگنت افقی :
دریلهای مگنت افقی با چرخ دندههای زاویهای برای سوراخکاری در مواردی که موقعیت قطعه کار محدود باشد مورد استفاده قرار میگیرند.
دستگاه فرز و دریل مگنت :
دستگاه فرز و دریل مگنت با عنوان دستگاه فرز قابل حمل نیز شناخته میشود. این دستگاه قابلیت فرزکاری، سوراخکاری، برقوزنی و خزینه زنی را دارد. این دستگاه مجهز به پایه میز ضربدری است.
مزایای دریل مگنت نسبت به دستگاههای دریل معمولی
امکان جا بهجایی دستگاه و آوردن آن کنار قطعه کار
طیف گستردهای از دریلهای مگنت قابل حمل برای ایجاد سوراخ، تعمیر یا ساخت فولاد سازهای وجود دارد. این ماشین آلات سبک و جدید همچنین میتوانند در فروشگاههای تولیدی یا ساختمانی مورد استفاده قرار گیرند. دریل مگنت با قابلیت تنظیم در هر دو حالت افقی و عمودی، همچنین با قدرت پنوماتیک یا هیدرولیکی برای استفاده در زیر آب / مکانهای خطرناک در دسترس هستند.
دریلهای مگنت ۲ الی ۴ برابر دریلهای معمولی سریعتر هستند. به دلیل هندسه برش تک نقطهای بیتهای مته پیچشی، عملیات ایجاد سوراخ به دستگاهی با قدرت اسب بخار بالاتر احتیاج دارد – غالباً دستگاهی بزرگ و روی نیمکت که بهطور سنتی از لحاظ عمودی پیکربندی شده و معمولاً امکان جا بهجایی ندارد. هرچه سوراخ بزرگتر باشد، زمان و قدرت بیشتری برای سوراخکاری و تخلیه مواد لازم است. اما، به لطف هندسه برش چند نقطهی مته دریل (تیغههای گردبر)، سوراخکاری با دریل مگنت میتواند با مصرف قدرت کمتر، برای قطعه کار مشابه سوراخکاری را انجام دهد، به این معنی که میتوان با ماشینهای سوراخکاری کوچکتر کارکرد کنند و ۲ برابر تا ۴ برابر سریعتر کار را انجام داد.
مزیت پایانی و اصلی دریلهای مگنت پس از اتمام کار مشهود است – پاکسازی و بازیافت. هنگام سوراخکاری با دستگاههای سوراخکاری معمولی، بسیاری از تراشههای تیز با روان کننده آمیخته میشوند. تفکیک این دو برای اهداف زیست محیطی و بازیافت کاری دشوار، وقت گیر و پرهزینه است. ضایعات جدا شده هنگام سوراخکاری با تیغههای گردبر شامل مقدار کمی تراشه و یک قطعه بزرگ از قطعه کار است. بدیهی است که جدا کرد یک قطعه فلز جامد از روان کننده بسیار سادهتر است. بهعلاوه با فروش این ضایعات میتوان سود زیادی کسب کرد.
- سوراخ کاری دو تا چهار برابر سریعتر انجام میشود.
- باعث صرفه جویی در وقت میشود.
- بادوام بیشتر بیت، در هزینه صرفه جویی میکنید.
- تلفات کمتر مواد در هنگام سوراخکاری
- قابل حمل بودن
- سوراخکاری در جهت افقی، عمودی، متقاطع، جهت جانبی امکان پذیر است.
- سر و صدای کمتر
- سازگار با محیط زیست
- حمل و نقل آسان
- مقرون بهصرفه بودن
- قدرتمند
- هزینه تعمیر و نگهداری کمتر
فروشگاه ایران بور با بیش از ۱۰ سال سابقه در فروش و خدمات پس از فروش انواع دریل های مگنت و انواع برند های روز اروپایی اماده ارائه بهترین راهکار برای شما صنعتگران و تولید کنندگان است.